Jag introducerade mina vänner för chiapudding helgen som var. När jag bad dem beskriva hur det smakade så lät det som att det inte alls gillade det först – men avslutade med att de mycket väl skulle kunna tänka sig att äta det igen.
Chiapudding blir bara godare och godare tycker jag – och man kan göra så mycket med det. I helgen blandade jag chiafrön i havremjölk och hallon. Till gårdagens frukost blandade jag chiafrön, havremjölk, raw kakao, gojibär och manukabär i en skål och ställde i kylen över natten.
Lagom till servering toppade jag med hallon, kokosflagor och chokladagave. Sedan kom ett gyllene morgonljus och gjorde sällskap med mig och min chokladpudding gjort på chiafrön. Drömmorgon!
[insert][/insert][insert] [/insert][insert] [/insert]
22 kommentarer
Alex: via nätet eller i affären. kostar en slant men håller länge och är drygt. bra mat är värd sina pengar tänker jag, så har inte reflekterat så värst över priset. kostar väl lite mer än en ben and jerrys men definitivt bättre och räcker länge. 🙂
VAR köper du dina chiafrön?!?! Är det bara jag som tycker att det är SVINDYRT hehe 😉
Johanna: haha kanske jag som är bloggskadad och aldrig tänkt tanken 🙂
Cecilia: ja, jag gör också kvällen innan – så smidigt och snabbt!! tusen tack vad glad jag blir att du gillar både blogg och bilder!
Maria: pistagenötter har jag ju hemma, DET ska jag ha på min nästa chiapudding. måste nog göra pistagesmoothie förresten…
Eftersom jag är allergisk mot mjölk så tycker jag att chiapudding är toppen som mellanmål. Kryddar med allt möjligt: vaniljpulver, rå kakao, kanel, kardemumma, pepparkakskrydda (gav galet mycket jullängt!), och ibland bär i också, men oftast har jag bären som tillbehör. För att få det lite mer “crunchigt” (och slippa grodyngelskonsistensen ;)) så har jag solrosfrön eller pumpakärnor på, men har även haft gojibär, kakaonibs, pistagenötter, kokoschips mm på och allt funkar :). Jag äter det nästan varje dag! Vill jag ha det till frukost äter jag en macka med bra pålägg till, eller två kokta ägg, och då håller jag mig mätt i flera timmar.
Jag bara älskar chiapudding! Det bästa är att den görs på kvällen eftersom jag går upp 04.30. Men jag har aldrig haft kakao i, det måste jag absolut testa!!
Du har en fantastisk blogg och ännu bättre foto 🙂 Kram Cia
Haha, tack för svaret 🙂 Jag brukar liksom hålla i mina burkar, men kanske jag måste testa med tallrik under. Diskmaskin har vi ju, så det är inte problemet, det är nog mer min neurotiska sida (har ibland lite små drag av Monica i Vänner ;)).
Madelaine: yes do it!
Mums. Måste testa denna där med chocolate :p
Alexandra: har du några tips att dela med dig av?
Johanna: haha, jag har aldrig tänkt på det som en issue faktiskt!! jag äter det precis så som det ser ut på bild! burken står ju på en tallrik, och diskmaskinen gör jobbet sedan. 🙂
Alltså, jag måste fråga för jag har undrat länge (inte bara just hos dig utan hos alla möjliga instagramprofiler och bloggare): hur kan du/ni leva med att era chiapuddings/smoothie-kärl blir så kletiga av att låta innehållet rinna över kanterna för att det ska bli en snygg bild? 😀 Jag antar ju att du/ni äter det efter att bilden tagits och då finns är ju smoothien/puddingen/sirapen där på utsidan och kladdar. Jag har försökt – för bilden skull – men har alltid varit tvungen att torka av med trasa och papper och allt möjligt för att sen faktiskt kunna äta eller dricka det jag gjort och oftast har jag inte tid med den proceduren 🙂
Börjat samla på blandningar man kan göra chiapudding på. Det är så gott till frukost. 🙂 Det här lät supergott!
Emmi: ljuset var magiskt – tack!!
Mikaela: men ja ja ja – låter supergott. måste prova!! och du – tack!!
Charlotta: tusen tack! mums, måste köpa pumpa nu känner jag. och kolla din blogg för recept!!
Som vanligt: Fantastiska bilder! Åt också chiapudding till frukost, en helt drömgod med pumpa som smakade som att äta pumpapajsfyllning (älskar pumpapaj). Ska pränta ned recept på bloggen senare:)
Åh chiapudding, mums.
Jag är insnöad på att blanda med havredryck, ingefära, kanel, kardemumma och ner med gojibär. Sedan på morgonen toppar jag med banan och valnötter och pudrar på lite mer kanel. Mums!
Tycker din blogg är så härlig!
Vilka fina bilder!
Marja: ja, jag såg det på ica och var tvungen att köpa…
Chokladagave lät spännande! Tycker mycket om chiapudding jag med 🙂
Susanna: ät något till kanske? ett ägg, en frukt? jag håller mig mätt ganska länge, brukar ju blanda i någon form av mjölk och har oftast lite nötter på också.
Elin: ja!
Anna: ja, om man inte gillarkonsistensen så är det nog svårt – för då är det liksom inte smaken. du får äta något annat helt enkelt. 🙂
Provat, chiapudding – senast med raw cacao, vaniljpulver i mandelmjölk. Tyvärr får jag konstatera att jag fixar inte konsistensen och får svårt att få ner den.
Mums! Måste göra Chiapudding, och det snarast!
Jag är besatt av chiapudding nu! Dock ett litet problem, jag håller mig inte så mätt så länge. Känner du samma sak eller hur får du puddingen mer mättande?