Jag är väldigt bra på att ha semester inser jag såhär efter dryga veckans ledighet. Visserligen kopplar jag inte bort jobbet helt utan kikar till mailen lite nu och då och det kan man ju tycka vad man vill om; men man måste nog vara insatt i hela min jobbsituation för att ha några vidare åsikter om det. Jag kan nämligen ha ett av världens bästa jobb, och vid sidan av det också några av världens roligaste uppdrag i de andra företag jag är delaktig i.
Idag var det däremot lördag och jag har inte tänkt på jobb på hela dagen. Istället planerade vi en dag hemmavid eftersom vi inte riktigt visste hur vädret skulle bete sig. Ungefär såhär spenderade vi den:
[insert][/insert]Varje dag börjar med frukost; kokta ägg och yoghurt med frukt. Idag åkte vi iväg och köpte nybakade frallor av Grabbens systerdotter som jobbar på ett konditori över sommaren. Jag balanserade min hälsofralla med citronmarmelad från Hafi från veckans besök på Särdals kvarn. [insert][/insert]Framåt lunch snurrade vi ett varv på stan. Ett stopp på Rosencranz på Brogatan är ett måste. Jag köpte lite småsaker till badrummen här i Halmstad – och en burk hajpad kolasås till kvällen… [insert][/insert]Efter att ha letat rätt på ett nytt raw food café som öppnat i Halmstad – Raw and Green – men snöpligt nog insett att det var stängt just idag, så satte vi oss med en varsin bärpaj på Tillsammans ett tag. Solen stekte och vi tittade på alla som paddlade förbi på SUP-brädor. [insert][/insert][insert] [/insert]På eftermiddagen låg vi i solen på balkongen en stund; jag läste bok och tog en powernap. När klockan var 18 var vi redo för ett träningspass. Ett plagg som Nike är särskilt bra på är deras legend tights som finns i olika längder. Jag älskar dem och har alltid gjort; både som trekvartstights och som hellånga tights. Upptill har jag en tröja från Calvin Kleins sportkollektion som jag köpte i New York.[insert][/insert] Medan vi fixade middag blandade vi ihop en varsin dagens. Ur kylen fyndade vi en flaska billigt vitt vin som låg och väntade på bättre tider – och med lite Sprite och några citronskivor blev det riktigt bra.
[insert][/insert]Vi lade en stor laxbit på en plåt tillsammans med palsternacka, sötpotatis, grillök och rödbetor. De senare färgade av sig rätt så rejält på hela maträtten – men gott är det. Lika gott varje gång faktiskt – för den här rätten gör vi ofta.
[/insert]Och när himlen blev både rosa från solen och mörk av natten plockade jag fram den där kolasåsen från Pärlans som jag köpte tidigare idag. Jag har ju sett den i var och varannan tidning och var mycket nyfiken. Och hur smakade den då? Jovars. Som julkola man gör själv, fast lite lösare.
9 kommentarer
Ja jag hade för mig att ni båda sprang med lätta skor. Min sambo köpte ett par dyra “bra” löparskor för något år sedan och har sedan dess fått ont när han springer. I boken skriver de ju om en tränare som bara köper de billigaste skorna till sina idrottare för de passar bäst så jag ska nog be min sambo att testa att springa i sina gamla billiga löparskor istället och se om han märker någon skillnad.
Men som sagt, mycket intressanta tankar i boken! Ha en fin dag 🙂
Jess: ja jag läste den som ljudbok för 2 år sedan, håller med om att det är intressant! vi springer ju med rätt tunna skor, både jag och min sambo – trots att vi har helt olika kroppsform och springer olika fort. men vi springer nog båda ganska “lätt”. det var länge sedan jag köpte tunga, stadiga löparskor – sist jag sprang med det kändes det så himla knasigt i benhinnorna. med tunnare skor upplever jag att jag landar bättre på foten – och snällare för kroppen. jag är ingen framfotalöpare, men jag är en mellanfotslöpare.
Semester när den är som bäst!
En fråga, har du läst boken Born to run av Christopher Mcdougall? Jag håller på att läsa den nu och det är verkligen intressanta saker de tar upp, bland annat det här med löparskor. Kom att tänka på dig och din sambo som har så många löparskor och dina/era tankar kring detta? 🙂
Men vilken underbar dag!
Så mycket gott du bjuder på i dina bilder! Jag är själv väldigt bra på att ta semester (från mitt heltidsjobb), värre är det med det egna företaget 😉
Mycket bra dag! Och jag blir sugen på fräknar – så fint!
Ja, visst är det härligt med semester!
Gillar din blogg skarpt.
Ha en bra dag.
/Johan
Jag är också väldigt bra på att ha semester, speciellt nu efter nio veckor då jag verkligen kommit in i det 😉 Tyvärr har jag bara en vecka kvar, men det är ju inte roligt med semester om man inte jobbar lite däremellan också 🙂
Låter som en dag i min smak. Med mat i min smak 🙂
Själv vaknar jag i Åre idag. Med ditt åre-tips-inlägg utskrivet på sängbordet. Nu ska det semestras i 6 dagar och plågas i en…. (axa) 🙂