Ibland bara älskar jag engelska. Begreppet som protein jammed och nutrient packed. Det låter så gott! Ett exempel på sådant som är protein jammed och nutrient packed är hummus; som jag uppfattar att man pratar mycket mer om i USA än vad man gör här i Sverige.
Min hummus är gjord på kikärtor, vitlök och olivolja. Bara mixa ihop (jag använder mixerstav) och ät på fröknäcke. Om du är en sådan som gärna vill hålla dig i ett “riktigt” recept på hummus med exakt mängd så lyder det: 1 förpackning kikärtor, 1 vitlöksklyfta och 2 msk olja. Strössla över flingsalt om du vill.
Hummus är perfekt till bröd och en grym röra till grillat. Det funkar också bra som dipp till morotsstavar och andra grönsaker.
12 kommentarer
Spiskummin och tahini vill jag ha. Men det fina med Hummus (och Guacamole) är att man kan göra lite som man vill med smaksättning.
Gott. Provade det en gång men det blev inget bra. Måste nog prova igen. Mums vad gott.
Spiskummin!! Det är också en måste ingrediens
Mitt tips i hummus: honung och sambal oelek, blir som
Sweet chili sås!
Pia: det ska jag absolut göra, tack för tips!
Prova hälften kikärtor och hälften sojabönor (som du kan köpa frysta) – delish!
Till alla ovan: jag använder inte tahini i min hummus 🙂 🙂
Ja, tahinin får du ju inte glömma! Hummus är så himla gott, men jag glömmer liksom bort att göra det. Måste testas på fröknäcket!
Nu blev jag sugen både på att testa hummus och chiapudding. Tack för inspo! 🙂
Kram M
Åh, måste göra!
Nämen tahini måste du ju ha i hörru 🙂 Och citron! Och en splash tabasco…