Det var länge sedan jag gjorde chiagröt. Idag testade jag chiapudding. Det är väl kanske ingen jätteskillnad utan beror mer på vilket ord man gillar bäst.
Igår kväll hällde jag havremjölk över ungefär 0.5 dl chiafrön, rörde om och ställde in i kylen. Imorse hade det där gottat ihop sig och jag varvade chiapudding med blåbär och banan i ett glas. Chiafrön trivs riktigt bra i havremjölk rent smakmässigt så det var en otippat bra kombo. Vill man så kan man strössla över kanel eller annan smaksättning men jag gillade den naturella smaken och behövde inget annat.
6 kommentarer
jag tycker själv mycket om chiapudding, och senast blev det gjort på cashewdryck. Jag älskar att ha hallon i!
Annika: men blä!!
Tycker både det ser gott och obehagligt ut på samma gång. Tror det smakar bra men ser lite ut som små fiskägg?
Karin: tycker gröt och pudding är typ samma. gröt har jag testat med vanlig mjölk och vatten – med kanel. men havremjölk är godast hittills.
Hur gör du din chiagröt? Tycker tyvärr inte att puddingen är så god “som alla säger”,,,