Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Livet med mera

Citronglaserad palsternacka

  • 26 juni, 2014
  • 3 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
1

Hur kan något vara så gott som ser så tråkigt ut? Jag tänker på palsternacka. Jag gillar egentligen allt med palsternacka, från att göra puré på till att ugnsrosta.

Att glasera dem innan de åkte in i ugnen var nytt för mig. Likaså att servera dem med rostade hasselnötter och dressing gjord på dijon (som jag faktiskt fått användning för lite).

Det här receptet är, precis som de andra jag gjort den här veckan, hämtat från Veggievore. Jag tycker för övrigt att det skulle passa utmärkt till en god köttbit från grillen! Man kan förmodligen tillaga palsternackorna i folie på grillen om man skulle vara lagd åt det hållet.

Såhär gjorde jag:

Citronglaserad palsternacka

Du behöver:

500 g palsternacka

saft och skal av 1 citron

0.5 dl olivolja till glaseringen

2 msk honung

1 dl hasselnötter

1 äggula

1 msk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja till dressingen

2 msk persilja

salt & peppar

**********

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skär palsternackorna i långa klyftor.

Blanda citronsaft och skal, olja, honung, salt och peppar i en liten skål.

Lägg palsternackorna i en ugnsform och massera in oljeblandningen. Tillaga 20 min i ugn.

Blanda äggula med senap till dressingen. Skala och krossa eller riv vitlöken. Rör i senapsblandningen.

Salta och peppra och rör ner olivoljan lite i taget. Hacka persiljan och rör ner den.

Rosta nötterna i en torr panna och medelstark värme. Hacka dem grovt och strö över palsternackorna.

[insert]citronglaserad palsternacka[/insert] [insert]citronglaserad palsternacka[/insert]

Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Relaterade ämnen
  • recept palsternacka
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Livet med mera

#superfail

  • 26 juni, 2014
Läs mer
Nästa artikel
  • Livet med mera

Vad händer i helgen?

  • 27 juni, 2014
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Livet med mera

Jag började veckan med…

  • 7 maj, 2025
Kallbad
Läs mer
  • Livet med mera

Vad är (grejen med) Wild Saunas?

  • 2 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

En tyst påminnelse om att tiden går, och relationer förändras

  • 1 maj, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Bröllopsfesten på Jacy’z i Göteborg

  • 28 april, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Manifestera våren

  • 21 april, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Människor avskyr verkligen detta

  • 10 april, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Dagarna som gått & dagarna som kommer

  • 6 april, 2025
Läs mer
  • Livet med mera

Gin och whisky i Höga Kusten: upplev Hernö Gin Hotell och High Coast Whisky

  • 3 april, 2025
3 kommentarer
  1. Emma Carlsson skriver:
    27 juni, 2014 kl. 08:13

    Vilka vackra och oerhört aptitretande bilder! Nytt och annorlunda sätt att äta palsternackan som gör mig nyfiken. Ett recept som jag kommer testa snart. Tack för tipset!

    Emma

    Svara
  2. anneliten skriver:
    26 juni, 2014 kl. 19:18

    Låter verkligen jättegott! Måste prova!

    Svara
  3. på studs skriver:
    26 juni, 2014 kl. 18:58

    Sara, jag tycker nog att det enklaste och bästa vore om du tog den där kokboken under armen och svängde dig hit till Finland för lite sommarliv, havskajakande, bastu och matlagande. Så kan jag också få njuta av allt det där goda.
    Glaserade palsternackor it is.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA