Jag har testat ett till recept från den här boken, en rå hallonbakelse – eller raw raspberry square som låter lite roligare. Egentligen ska det vara blåbär men jag hade inga hemma så det fick bli hallon. Och eftersom inga underverk har skett med min mixerstav sedan mitt förra inlägg så är det inte lika finfördelat som jag skulle ha önskat. Smaken är det inget fel på däremot. Ursprungsreceptet finns boken men såhär gjorde jag efter lite modifikation:
Rå hallonbakelse // Raw raspberry squares
Du behöver:
> Mandelmjöl
> Dadlar
> Osvavlade aprikoser (de från Kung Markatta doftar oändligt gott av kola)
> Cashewnötter
> Frysta blåbär (eller andra bär)
> Kardemumma
> Honung
> Lite vatten
____________________________________________
Gör såhär:
> Mixa 2 dl mandelmjöl med 1 dl osvavlade aprikoser och 1 dl dadlar utan kärnor tillsammans med en rejäl nypa kardemumma och lite vatten (1 msk typ)
> Tryck ut den finfördelade smeten i botten av en form (tips: lägg bakplåtspapper under så går kakan lätt att lyfta sedan)
> Mixa hallon, cashewnötter och honung. Det är lite av en smaksatt hur mycket fyllning du vill ha och hur söt den ska vara, jag använde ca 2 dl hallon och drygt 1 dl cashew och 1 msk honung.
> Bred fyllningen över botten och ställ in i frysen
> Ta ut några minuter innan servering och skär till rutor. Bakelsen är allra godast när den fått tina lite.
9 kommentarer
Föll för de vackea färgerna! Nu står en sats ifrysen och väntar… 🙂 det jag smakade av smeten verkar lovande!
Ååå så gott!
Det ser herrejössesgott ut!
Jag är tydligen ganska bekväm och lat i köket, för jag går inte all in på det här med raw och mixade dadlar – men nu är det banne mig nära…
Mumsmums ser det ut 🙂
Fina bilder!!
Åh herre vad gott det ser ut 😀 riktigt snyggt fotat också 😀
Så snyggt och gott det ser ut!
Men LÄCKRA bilder, kvinna!
Bra att du bunkar upp inför helgen!
Ser helt vansinnigt gott ut!