Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Hallonbakelse

  • 1 maj, 2014
  • 9 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
58

Jag har testat ett till recept från den här boken, en rå hallonbakelse – eller raw raspberry square som låter lite roligare. Egentligen ska det vara blåbär men jag hade inga hemma så det fick bli hallon. Och eftersom inga underverk har skett med min mixerstav sedan mitt förra inlägg så är det inte lika finfördelat som jag skulle ha önskat. Smaken är det inget fel på däremot. Ursprungsreceptet finns boken men såhär gjorde jag efter lite modifikation:

Rå hallonbakelse // Raw raspberry squares

Du behöver:

> Mandelmjöl

> Dadlar

> Osvavlade aprikoser (de från Kung Markatta doftar oändligt gott av kola)

> Cashewnötter

> Frysta blåbär (eller andra bär)

> Kardemumma

> Honung

> Lite vatten

____________________________________________

Gör såhär:

> Mixa 2 dl mandelmjöl med 1 dl osvavlade aprikoser och 1 dl dadlar utan kärnor tillsammans med en rejäl nypa kardemumma och lite vatten (1 msk typ)

> Tryck ut den finfördelade smeten i botten av en form (tips: lägg bakplåtspapper under så går kakan lätt att lyfta sedan)

> Mixa hallon, cashewnötter och honung. Det är lite av en smaksatt hur mycket fyllning du vill ha och hur söt den ska vara, jag använde ca 2 dl hallon och drygt 1 dl cashew och 1 msk honung.

> Bred fyllningen över botten och ställ in i frysen

> Ta ut några minuter innan servering och skär till rutor. Bakelsen är allra godast när den fått tina lite.

IMG_9243 raw raspberry squares stående

raw raspberry squares

Total
58
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 58
Relaterade ämnen
  • baka utan mjöl
  • baka utan socker
  • glutenfri kaka
  • rawfood
  • sockerfri kaka
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Göra egen majonnäs

  • 1 maj, 2014
Läs mer
Nästa artikel
  • Tips till Åre

Say what!

  • 1 maj, 2014
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Water melon pizza

  • 15 juli, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Jordgubbssalsa

  • 29 juni, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chiapudding

  • 29 maj, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Glutenfri hamburgare

  • 6 maj, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Steak fajitas

  • 22 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chocolate hazelnut tarte – paleo

  • 20 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Raw glass

  • 10 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Paleo pulled beef

  • 10 mars, 2015
9 kommentarer
  1. Anna . P skriver:
    3 maj, 2014 kl. 14:13

    Föll för de vackea färgerna! Nu står en sats ifrysen och väntar… 🙂 det jag smakade av smeten verkar lovande!

    Svara
  2. vicky skriver:
    2 maj, 2014 kl. 11:24

    Ååå så gott!

    Svara
  3. Lisa | Grafisk form, strategisk kommunikation, foto och annat roligt skriver:
    2 maj, 2014 kl. 09:53

    Det ser herrejössesgott ut!
    Jag är tydligen ganska bekväm och lat i köket, för jag går inte all in på det här med raw och mixade dadlar – men nu är det banne mig nära…

    Svara
  4. Linda Assarsson skriver:
    1 maj, 2014 kl. 21:59

    Mumsmums ser det ut 🙂
    Fina bilder!!

    Svara
  5. sandra skriver:
    1 maj, 2014 kl. 21:54

    Åh herre vad gott det ser ut 😀 riktigt snyggt fotat också 😀

    Svara
  6. Betty -the B-ROOM skriver:
    1 maj, 2014 kl. 21:38

    Så snyggt och gott det ser ut!

    Svara
  7. Sara skriver:
    1 maj, 2014 kl. 20:50

    Men LÄCKRA bilder, kvinna!

    Svara
  8. Annika - strongday.se skriver:
    1 maj, 2014 kl. 18:20

    Bra att du bunkar upp inför helgen!

    Svara
  9. Pigg&Duktig skriver:
    1 maj, 2014 kl. 15:36

    Ser helt vansinnigt gott ut!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA