Om man gör glass på kokosmjölk blir det per automatik både mjölkfri och äggfri glass. Och fri från onödiga tillsatser. Faktum är att bara 4 saker behövs till den här glassen som är lika god som den är enkel. Halleluja liksom!
Jag tycker överlag att glass man gör själv är godare än den man köper. Kan (eller orkar) man inte göra den själv så tycker jag att glass som är “hemgjord” – fast av någon annan – är godast. Favoriten är Riccardos utanför Halmstad (hasselnötsmaken – ååååh!).
I julas gjorde jag och min familj glass mest varje dag, vi turades om att komma på smaker och hade som en tävling som varade över flera dagar. Glass med hallon och citron hör till mina favoriter så de smakerna fick högsta poäng av mig, men kanel blev också en otippad favorit. Choklad går alltid hem och det var just choklad som blev föremålet för gårdagens experiment!
Igår använde jag vanlig kokosmjölk som bas för min glass och skippade att ha i ägg. Jag använde kakao och kanel som smaksättning och sötade med honung. Och det var alles. Så himla enkelt! Gör såhär:
Recept på glass gjord på kokosmjölk:
> Häll en burk kylskåpskall kokosmjölk i en skål.
> Tillsätt 0.75 dl kakao (gärna raw) och 0.5 dl honung.
> Vispa med elvisp tills allt är ordentligt blandat.
> Lägg i glassmaskin och gör som du brukar (det funkar förmodligen också att lägga i en burk i frysen och röra om nu och då).
10 kommentarer
Om man inte har en glassmaskin vad gör man då?
Åhh va gott det lät! Ska definitivt prova någon dag :). Skönt att slippa alla tillsatser som finns i köpeglass… :/
Gud så gott, måste testas!
Tack! Man kan aldrig få för många recept på bra glass. Eller med kokos. Eller med choklad. Detta var ett riktigt litet kinderägg som premiärtestas redan ikväll!
Liselotte: OBH Nordica har en glassmaskin som är liten och billig – 200 spänn. den använde jag nu senast!
Men detta kan ju vara det ljuvligaste jag sett på länge =)
Har länge velat testa – och det här receptet ser ut som en bra start! Har du något tips på glassmaskin (helst lite budget-men-bra)
Mer perfekt förslag får man nu leta efter. Det här måste testat och länken skickas genast till glassmakaren/fästmannen.
Så inspirerande 🙂
Alltså glass. Bland det godaste som finns! Hade en period när jag var besatt av chokladglass, fast gräddig sådan… Kokade upp grädde med ljust muscovadosocker (för kolasmak), vaniljpulver och kaffebönor (för rund mustig smak), en skvätt balsamvinäger (för syra), en nypa salt och såklart kakao. Lät det dra en stund för smakutveckling och sedan i med äggulor, sjuda tills det tjocknat, sila, svalna och till sist ned i glassmaskinen. Galet gott! Fast kanske ännu godare gjort på kokosmjölk och kokossocker… #måstetesta