Skramlade pannkakor, kan det vara något? Ja men såklart det kan! Det glutenfria receptet på pannkakor kombinerat med äggröra kommer precis som föregående från Jills Mat, men jag gjorde om det för att få en mindre mängd.
Pannkakor kan, tillsammans med hamburgare, vara min favoritmat och jag gillar att kunna äta allt det där med gott samvete sett till innehåll och råvaror. Dessa scrambled pancakes innehåller ägg (2 st), grädde (0.75 dl), mjölk (0.5 dl), mandelmjöl (0.5 dl), fiberhusk (1 tsk), bakpulver (1 tsk) och vaniljpulver. Jag valde att toppa med hallon!
Vispa ihop ägg och grädde och blanda i resten och låt stå en stund. Sedan är det bara att göra scrambled eggs precis som vanligt. Ät och känn att det har en del influenser från pannkaka!
Äggröra på hotell kan för övrigt ibland vara en sorglig historia. Är du glutenintolerant? Håll ögonen öppna, ibland görs äggröran på en del vetemjöl – vilket i och för sig blir supergott men trist om man inte vet om – och inte tål det.
3 kommentarer
Påminner om Kaiserschmarrn som är som strimlade pannkakor man äter i Österrike.
Äggröra på de allra flesta lite större hotell görs tyvärr på pulver, som du mycket riktigt påpekar med tillsatser. Har man jobbat med hotell och restaurangfacken så blir det till sist en sorglig historia med alla dessa frukostbufféer och mat generellt… Bättre bo på små pensionat och eko-cert:ade hotell! Då är oftast också arbetsvillkoren bättre för personalen!
Muma, låter ljuvligt! Älskar pannkakor, men brukar sällan göra dom “scrambled”. Verkligen dåligt det där med gluten i äggröran, spciellt för de som inte tål det!
Bra med scrambled pancakes! Tycker det alltid blir mer åt det hållet varje gång jag försökt mig på något annat än vanliga pannkakor, tex olika LCHF/ lågkolhydratsvarianter så med avsiktligt icke-pannkaksplatta saker känns positivt!