Finns det något jag gillar så är det att vara hemma. Hemma kan vara lite varstans: hemma i Stockholm, hemma i Halmstad eller hemma i Åre. Jag gör inte särskilt mycket när jag är hemma. Jag bara är. Ibland kan jag önska att jag ägnade mer tid åt att plocka och piffa och fixa, men oftast gör jag inte det heller.
Anyways, ikväll komponerade jag ihop en härlig måndagsmiddag med sötpotatis i tunna skivor som bakades i ugn och serverades med rökt makrill. Och så har jag fått dille på frysta grönsaker! Den här gången blev det sparris och sockerbönor!
3 kommentarer
håller med om att frysta grönsaker är fantastiskt. Äter det massor. Har en liten käck !ång-mojäng” som lägges längst ner i grytan, den är toppen. Så håller sig näringämnena sig ännu bättre än om man kokar.
Om du verkligen hade velat plocka, piffa och fixa så hade du nog gjort det tror jag. 🙂
“Bara vara” är också viktigt. 🙂
Åt nästan samma igår. Förutom makrillen och sparrisen och groddarna.