(Ledig) fredagsfrukost hos oss och det ser rätt olika ut. Grabben letar kolhydrater för hans kropp funkar bäst på det. Jag försöker hålla mig undan dem (som innehåller gluten) för min kropp funkar sämst på det. Han väljer bröd från Östras, lite missnöjd med att det bara fanns sorten med lågt GI kvar på hyllan. Jag bakar gluten- och laktosfria scones på mandelmjöl, ägg och banan och hackar i lite hasselnötter och pumpakärnor. Och så blandar jag ihop Valio PRO-kvarg med keso och strösslar över blåbär, hallon och jordgubbar. Fullständigt medveten om att det inte är ekologiskt och dessutom långväga transporterat. Just idag får det bli så. Det går inte att alltid vara “perfekt”. 80/20-regeln appliceras även här.
3 kommentarer
Tänk så olika det är med maten… Och tänk om alla i stället för att att blint lita på diverse olika dieter, bara kunde lyssna på sin kropp och ge den det den vill ha… Vad mycket bättre folk skulle må då…
Ellinor: haha ja men du har alldeles rätt. Kändes som lördag eftersom vi är lediga. Men nu har jag ändrat! 🙂
Hej!
Fnissade lite för mig själv när jag läste detta och tänkte: nog för att alla dessa helgdagar gör mig snurrig, men det är väl ändå bara fredag idag?
Var tvungen att kolla almanackan, man kan aldrig vara säker 🙂