God morgon! Jag somnade en sväng till dagsljus och fågelkvitter – och nu är klockan 10 och jag är vaken igen. Jag har precis kokat gröt på Risentas grötblandning som stod hemma från ett tidigare pressutskick. Den är baserad på bovete och quinoa och nypon för extra c-vitamin. Jag kokade upp den i havremjölk istället för vatten, knäckte i ett ägg under uppkokningen för extra protein, strösslade i kanel – och när allt precis var klart hade jag i en näve hallon som precis hann tina upp. Till servering: mormor lingon!
Slutsats: det går att ha i mycket saker i gröt. Gröt på havre och vatten är ett minne blott.
Den här bilden är lite som jag känner mig: oskarp och sned. Men skit samma.
6 kommentarer
Yeah – GRÖT! Har du fixat så att det finns på frukostbordet i helgen också kanske? 😀
Lingon och kanel – med det blir det mesta kanon!
Alltså gröt. Jag tröttnar aldrig. Och nu sitter jag här och blir alldeles sugen… synd att det är så länge till nästa gång. Typ 18 timmar… hur ska jag överleva?
Kardeumma är en favvis hos mig med – du borde verkligen testa i kombination med hallon. Drömgott! Snett, dimmigt och mysigt, vi klagar inte.
Gott !! Grötbas, bär/frukt och någon god krydda (ex kanel, kardemumma) är SÅ gott !!
Gröt går verkligen att variera. Just nu blir det ofta mandelsmör och ägg i gröten för mig. Mums!