Kanske är det redan morgon när ni läser detta. Om ni har de rätta ingredienserna hemma, passa på att slänga ihop scones på 1 mosad banan, 1 ägg, 1-2 msk kokosmjöl, 1 dl mandelmjöl, 1 tsk bakpulver, 1-2 tsk fiberhusk och en nypa vaniljpulver. Välj annan eventuell smaksättning efter tycke och smak. In i ugnen på 180-200 grader i ca 15 minuter. Det blir supergott! Fast om man kan ha svarta bönor i brownies, nog kan man ha puré på andra bönor i scones (istället för banan)?
I glaset // kvarg med hasselnötter och blåbär
På tallriken // gluten- och laktosfria scones med hasselnötssmör
8 kommentarer
Ska det vara mandelmjölK? ser ut att bli torrt annars…. Men testat gärna 🙂
Fyscoachen: tack för tips, ska testas!
Malin: testade aldrig med bönor, men det blev ju bra i mina brownies!
Sara: yes do!
Snorkkis: ja, testa och återkom!
Gunilla: åh, jag tar väldigt gärna receptet!
Jag har recept på ett kikärtsbröd som är helt galet gott! Dock inte paleo, men funkar kikärtor i vanligt bröd borde det säkert funka i dessa? 🙂
Dessa scones brukar jag också göra. Väldigt goda… men kanske ska testa med någon annan puré i för dessa är ju rätt söta i smaken. Får utforska lite 🙂
Tack för receptet, måste testas!
Testade med bönor just idag faktisk efter att ha bakat bönbrownies så kom jag i ett flow. Men.. hur tycker du konsistensen blir? Med bönorna blev de fina på ytan men rätt kletiga inuti, återkommande problem när jag bakar glutenfritt…
Paleoscones är min favoritfrukost! Mums! Det går så snabbt att fixa. Ibland tillsätter jag några valnötter eller blåbär, då blir det som en blåbärsmuffins. Jag tänkte testa att använda sötpotatispuré istället för banan någon dag. Må gott!