Jag träffade Åsa över en smoothie på Blueberry och pratade äventyr på 2 hjul. Vi ska researcha, fundera och kanske träna lite för detta – sedan ska ni få höra vad vi tänkt oss. När jag kom hem skördade jag mina raw food fröbröd som stått och torkat i väldigt många timmar. Kul grej att göra. Är man ingen raw foodjunkie så kan man höja värmen och kanske blanda i ett ägg så behöver de inte stå inne i ugnen lika länge.
Man kan variera dessa i en oändlighet men denna gång gjorde jag såhär:
Blötlägg 2 dl linfrön i dubbelt så mycket vatten i ca 4 timmar
Mixa med 1 dryg dl pumpakärnor
Krydda med chili och wild garlic-salt
Bred ut på plåt och låt torka i rätt många timmar (typ nästan 10) på drygt 40 grader
5 kommentarer
Energeticas: haha ja onekligen snabbare
StepUp: LYX!
Anneliten: pumpakärnor!
Annie: u r welcome!
ÅH! Ska göra med ägg- och lite chia också! Tack för tips!
Men vad är det gröna?
Jag har också skördat fröknäcke idag, inte mina dock, mor var på besök 🙂
Har varit sugen på att testa raw varianten ett bra tag, men på grund av mitt bristande tålamod regerar än så länge äggvarianten i mitt kök :-p