Vaajese är samiska och betyder sägen. Det är också en restaurang på Copperhill. När man kommer dit finns ingen meny. Man vet inte riktigt vad som ska serveras men man kan vara säker på att det blir en upplevelse och rätt så spektakulärt. Alla de olika små rätterna har ett ursprung från trakterna runt omkring Åre – eller är noga utvalt från små lokala producenter runt om i Sverige.
Absolut godast under gårdagskvällens besök på Vaajese var mufflonfår som smakade vilt och ristad ko med vasslecurd och ättiksirap. Eller kvargmoussen mot slutet med svartvinbärsglass, ölfudge och körvelsocker. Eller så var det kanske hela upplevelsen som var bäst. Kombinationen av alla smaker och en fantastisk personal som bjöd på engagemang hela vägen. En riktigt lyckad kväll!
3 kommentarer
Men ÅH så himla fint!
Snygg tjej på sista bilden. Väldigt 60-talschic! Du, jag tror det börjar bli dags för dig att komma hem nu. Du är saknad!
Det finns mycket gott från Jämtland!