Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
Instagram
Sara Rönne
Sara Rönne Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
    • Livet med mera
    • Livet utomhus
    • Tips till Åre
    • Äventyrshuset & renovering
    • Gravel & stigcykling
    • Overlanding, snöskoter & fiske
    • Biohacking, hormoner & hälsa
    • Jobb & framgång
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Ceviche

  • 7 oktober, 2012
  • 15 kommentarer
Total
0
Shares
0
0
1

Jag såg ett recept på en av mina favoritbloggar som såg extremt gott ut. Sådan där mat som dansar i kroppen. Ceviche! Jag har aldrig ätit ceviche hemma och tyckt att det verkat svårt. Mest för att jag knappt riktigt vetat vad det är. Men det var ju ungefär hur enkelt som helst! Nu var det visserligen Jessica som hackade och blandade i köket, men jag övervakade det hela och tänkte att det där är ju galet enkelt. Och galet PURE!

Recept på Ceviche (2 personer eller förrätt till 4)

Rosta 1-2 sötpotatisar i ugn. Testa att skära tunna skivor, ungefär som chips. Strössla över olja och flingsalt innan rostning. Efter ca 30 min, bre lite chipotlepasta (finns i tacohyllan) på skivorna. Alternativt gör sötpotatispuré med en skvätt chipotle i.

Skär 150 gram torskfilé och 150 gram laxfilé i tärningar. Grovhacka rödlök, finhacka chili. Blanda fisk och det hackade med saft från en stor lime, 0.5 dl olivolja och salt. Låt stå i ca 20 min.

Grovhacka några körsbärstomater, orange paprika, avokado och en kruka koriander och vänd i fiskblandningen.

Lägg upp ceviche och sötpotatis på tallrik, servera och ät.

  

Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Sara

I believe in "träningsglädje" - to train happy. I believe in experiencing life and a thousand feelings in a pair of running shoes or on a bike - with sweat on my forehead. I don’t remember my personal bests but I remember all the feelings. The journey is the reward.

Tidigare inlägg
Föregående artikel
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Frukost

  • 6 oktober, 2012
Läs mer
Nästa artikel
  • Sportlife
  • Styrketräning

Övningar med TRX

  • 7 oktober, 2012
Läs mer
Förmodligen gillar du de här inläggen med
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Water melon pizza

  • 15 juli, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Jordgubbssalsa

  • 29 juni, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chiapudding

  • 29 maj, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Glutenfri hamburgare

  • 6 maj, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Steak fajitas

  • 22 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Chocolate hazelnut tarte – paleo

  • 20 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Raw glass

  • 10 april, 2015
Läs mer
  • Mat & recept: PURE och/eller Paleo

Paleo pulled beef

  • 10 mars, 2015
15 kommentarer
  1. Pingback: Sashimi - recept med Salmalax
  2. admin skriver:
    15 oktober, 2012 kl. 10:39

    Fia: jag vet inte, kolla med jessicaclaren.com

    Svara
  3. fia skriver:
    14 oktober, 2012 kl. 21:28

    Vart kommer den mönstrade skålen ifrån, märke?

    Svara
  4. Pingback: Min lördag « Träningsglädje
  5. Sara skriver:
    8 oktober, 2012 kl. 21:24

    Mmmm ceviche är så gott.
    Första gången jag stiftade bekantskap med den var den dock inte så uppskattad. Hade precis gått färdigt Inkaleden och vi skulle äta “avslutningsmiddag”. Jag hade fått något skit i magen och aptiten var inte på topp. Någon föreslog Ceviche och jag tänkte att lite fisk kan nog gå ner. Tänkte bara inte på att den var rå…

    Svara
  6. admin skriver:
    8 oktober, 2012 kl. 15:17

    Coyntha: ni är för roliga. ska vi enas om vilket land som ceviche kommer från eller?? 😉

    Jag gillade i alla fall den cevichen jag gjorde. Sedan får det vara svenneceviche…

    Svara
  7. Coyntha skriver:
    8 oktober, 2012 kl. 12:36

    Jo, jag glömde en sak till. Paprika går inte i Ceviche! Det ska vara bara: gul lök, tomat, gurka och färsk koriander. Man använder lime (on cinte citron) och chille förstås! Lite avokado på förstås!
    Lax finns inte i Mexico så det är mycket bättre med vit fisk eller som sagt med räkor 🙂
    Fråga gärna mig.

    Svara
  8. Coyntha skriver:
    8 oktober, 2012 kl. 12:33

    Ceviche kommer från Mexico. Jag älskar det! Man kan göra ceviche med nästa alla sorts fisk men också med räkor.
    Lägg till lite gurka och några droppar chile!!

    Mums!!

    Svara
  9. Nina L skriver:
    7 oktober, 2012 kl. 21:42

    Ooo här kan vi börja en riktig debatt eftersom jag är gift med en peruan, hehe… Jag är bara glad att fler och fler upptäcker denna paradrätt (och den görs faktiskt på lite olika sätt i alla länder längs stillahavskusten, även om vi ju alla vet att den är PERUANSK – precis som Pisco…). Gjorde en svennig fubbvariant själv ikväll, bytte färska fisken mot gravlax, rödlöken mot salladslök, och ingen paprika. Lax kan ha lite svårt att “tillagas” i limejuicen, för den är rätt fet, annars tycker jag allt går! När du är på Latino Deli prova efterrätten “Tres Leches” – få se vad din sötetand säger då! Buenas noches!

    Svara
  10. Helena skriver:
    7 oktober, 2012 kl. 12:05

    Sjukt gott! Levde på ceviche i tre veckor när jag var i Ecuador för ett par år sedan…yummie!

    Svara
  11. admin skriver:
    7 oktober, 2012 kl. 11:46

    Madeleine: 🙂

    Camilla: oroa dig ej – jag har också ätit “riktig” ceviche, på stället på götgatan (också peruanskt). en annorlunda smak, men var det godare? 😉

    Alexandra: 🙂 tack!

    Svara
  12. Alexandra/Dietandthecity skriver:
    7 oktober, 2012 kl. 09:07

    Underbara bilder! Så bra recept, jag hör hur gott det låter, vi skall ha middag nästa helg… hmm… kanske…

    Svara
  13. Camilla skriver:
    7 oktober, 2012 kl. 02:44

    Glömde det viktigaste ju! Absolut aldrig och under inga omständigheter olja! 😀

    Svara
  14. Camilla skriver:
    7 oktober, 2012 kl. 02:42

    Ceviche är en av mina favoriträtter, men jag blir lite ledsen när den görs på “svenskt” vis. Det ska varken vara tomat, paprika eller avokado i den och helst ingen lax heller, men så är jag aningen petig då jag bor i cevichens förlovade land. Vill du testa en “riktig” peruansk ceviche kan jag varmt tipsa om cevicheria Aji y ajo som ligger i Hökarängen. Sorry för gnället BTW 😉

    Svara
  15. Madeleine skriver:
    7 oktober, 2012 kl. 00:36

    Åh, vad hungrig redan innan. Blev ju inte bättre nu, haha.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sara Rönne
  • HEM
  • OM MIG
  • JOBBA MED MIG
  • HYR I JÄRVSÖ!
  • KATEGORIER
Sara Rönne. En blogg om frihet, upplevelser och äventyr

Input your search keywords and press Enter.

Vi använder cookies på vår webbplats för att ge dig den bästa upplevelsen genom att komma ihåg dina preferenser och återkommande besök. Genom att klicka på "Acceptera alla" samtycker du till användningen av ALLA cookies. Du kan dock besöka "Cookieinställningar" för att ge ett korrigera ditt samtycke.
Cookie inställningarAcceptera alla
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Alltid aktiverad
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieVaraktighetBeskrivning
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SPARA OCH ACCEPTERA