Min mamma var hemma hos mig häromdagen och kikade nyfiket på min bok “Raw food på svenska”. Jag tänkte låna ut den till henne men nu är jag inte så säker. När jag bläddrade i den i går hittade jag massor med kul. Jag har mest gjort raw food-efterrätter själv men ska göra lite “riktig” mat framöver också. Jag kanske får köpa en egen bok till min mamma helt enkelt…
I går kväll blev det lite efterätt ändå: paj med kiwi. Klart på fem röda! Kiwin kan man byta ut till de frukt och bär man gillar bäst (läs: har hemma). Servera med cashewgrädde!
Raw food-paj
Mixa 0.5 dl hasselnötter till mjöl
Lägg i 2 fikon (blötlagda om du har) eller 3 dadlar, 2 tsk honung och en nypa salt och fortsätt mixa till en deg
Späd med lite vatten om det behövs
Tryck ut degen på ett fat och lägg på rikligt med bär eller frukt
6 kommentarer
Men slurp. Gissar att man kan hoppa över honungen om man inte gillar den, hehe, bi-smaken.
Camilla: nä, det är fler som har det problemet. jag håller på och kollar men tyvärr är inte min blogg prio för dem…
Malin: jag brukar använda stavmixern faktiskt. funkar för det mesta för mig.
Vilken typ av mixer kör du med? Har försökt lite olika men tycker stavmixern är för klen och matberedaren vill helst ha större mängder. Tips?
Hej
Varken din eller JessicaClaren.se dycker upp på min bloglovin längre. Försökte gå in och kolla om de fanns flera bloggar och ja kanske hade en gammal, men ja hittar bara en traningsgladje.se.
Hört fler som har problem? eller är de bara jag..
Mammaspring: ska det vara riktig rawfood ska det inte upphettas över 40 grader, men det där bestämmer man lite som man vill. men ost blir nog inte så bra på en efterrättspaj, om du inte tänker typ keso eller ricotta eller liknande ost. man kan göra raw foodlasagne också. får nog bli mitt nästa projekt… då kan man ju mozarella kanske – men då blir det ju inte rawfood utan mer rawfoodinspirerat… 😉 har inte koll på opastöriserat vad gäller grader och så tyvärr.
gud så gott det där lät! Nu vet jag inget omrawfood så du får ursäktaatt jag kanske låter dum, men kan man också lägga på opastöriserad ost eller grädde?