Jag fick ett bud för ett tag sedan med bland annat en spännande flaska som innehöll “kokozpacho” gjord på Vita Coco kokosvatten. Den var himla god och väl värd att testas. Jag kan tänka mig att det passar bra med frökex till. Eller ett riktigt gott surdegsbröd…
Recept för 2 portioner:
1 gurka
1.5 mogen avocado
3.5 dl kokosvatten
Zest och juice från 1 citron
1 kruka koriander
1/2 kruka persilja
40 gram babyspenat
1 dl gräslök
Chilikrydda
Salt och peppar
Mixa alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och chili. Späd med mer kokosvatten om soppan känns för tjock. Ställ i kyl ca 1 timme och servera med isbit och furikake (japansk fröblandning).
2 kommentarer
Ida: jag köper mitt på daglivs. Ute i landet vet jag däremot inte… Ska kolla upp!!
Vart köper man kokosvatten? Älskar kokos, och skulle vilja testa det i smoothies som jag dricker nästan varje morgon! 🙂