PURE. Paleo. LCHF. Just i det här fallet har kärt bröd många namn. Jag har blivit ett stort fan av att baka bröd som är som kex på frön. Det är superenkelt, supergott och supernyttigt – för att använda ett väldigt misshandlat ord. Det finns lika många variationer som det finns tillfällen då man bakar det här brödet och inget sätt är fel så länge det blir bra!
Brödet kan också göras i raw foodversion – men tar då lite längre tid i ugnen (typ en natt) på väldigt låg temperatur. Då utesluter man också äggen.
Dagens recept på LCHF-bröd och fröbröd:
Sätt ugnen på 180-200 grader
Vispa upp 2 ägg
Blanda i lite salt eller lantbuljong på pulver (det finns bra ekologiska varianter)
Rör i: 1 dl hasselnötsmjöl, 1 dl linfrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpafrön, 1 dl chiafrön
Rör runt så att allt blandas och klicka ut på bakplåtspapper
Strössla ev. flingsaltsalt över kexen
Grädda ca 20-25 minuter
7 kommentarer
Tack för bra recept! Jag tog också mandelmjöl som Anna, funkade finfint. De blev supergoda! Fick vara en del av middagen med sallad och lax ovanpå.
Och här ser jag min chans att göra av med lite av mitt mandelmjöl. Borde funka lika bra som hasselnötsmjöl väl? Har värsta stora påsen som jag inte vet vad jag ska göra av med… Verkar gott, testar! 🙂
Wow, ser fantastiskt gott ut! Tack för tips!
Mera, mera, mera 😀 jag äääälskar när du delar med dig av recept på BRA mat. En fråga bara, det är brödet blir det som knäckebröd/kex eller blir det lite tuggigt?
Ser gott ut!
Gott!