Dagen började med en timma sol klockan 05.55 med den där tuppen och 2 hundar. Sedan fortsatte den med smoothie på färska hallon, mandelsmör, banan, proteinpulver och mjölk. Nu väntar jobb och en hel trave roligheter. Kamera och träningskläder ligger i väskan!
Jag har fått frågor om vilket proteinpulver jag använder och det är Core Protein från Svenskt Kosttillskott som jag fått från dem. Jag trivs bra med det proteinpulvret – det smakar bra och funkar bra i smoothies. Jag brukar också använda proteinpulvret från Holistic. Oavsett märke så är smaken “vanilj” en favorit eftersom det funkar i blandningar. Jag dricker i stort sett aldrig proteinpulver blandat med enbart mjölk – och verkligen aldrig proteinpulver blandat med enbart vatten.
11 kommentarer
Kejrin: nej det är lugnt. det är bra med frågor och ifrågasättande! 🙂 ska testa kesella nästa gång!
Ah, jag förstår preciiiiis 🙂
Det var alltså inget pekfinger eller något dömande utan bara en fundering. Skulle precis till att tipsa om både kesella och även kombon turkisk yoghurt-grädde-ägg som blir proteinrikt och fett (om man vill åt den kombon vilket man ofta vill om man tar bort kolisarna av någon anledning) och mättande – men ser att du redan fått tipsen (å nu fick du dem igen ändå…hehe)
Jag är mest intresserad av varför man använder proteinpulver överhuvudtaget. Är det något som du känner att du behöver? Artificiellt pulver med socker och sötningsmedel är knappast något som går hand-i-hand med träning och hälsa.
Håller med Erika om att kesella funkar riktigt fint. Annars kan man använda turkisk yoghurt och en skvätt grädde. Då får man i sig kvalitativt animaliskt protein och fett. Och MÄTT. det blir man verkligen! 🙂
Å proffsfotograf på plats. Ses ikväll! Kramar
Bra jobbat tjejen! Att gå upp så tidigt….
Jag läste om tipset du fick: blanda kesella i smoothien.. mums!
Vi ses snart! kram
Erika: ja det ska jag göra! det hade jag glömt bort faktist! kesella 1% är inte fetare än ägg väl, eller? minns inte innehållsförteckningen… har läst någonstans att det är mer protein i 1%aren. men jag vill ju ha fett också…
Testa Kesella i smoothien. Herre gud vad mycket mättare jag blir då än på ägg, för att den blir just tjockare, inbillar jag mig. Kesella är ju fetare än ägg så det är ju inte så konstigt eg… Även om lättvarianten bara innehåller 1% fett så mättar det grymt. Jag har haft i lite för mycket ibland och då blir det väl tjockt i min smak. Men mätt ja.
Ses ikväll 🙂
Helena: 🙂
Kejrin: för att jag är lat är nog det enkla svaret. jag hade kunnat knäcka några ägg i smoothien istället och ibland gör jag just det, men så får jag för mig att man kan bli sjuk av råa ägg och så tar jag en skopa proteinpulver istället. jag använder också proteinpulver för att det känns som om smoothien blir tjockare och jag inbillar mig att jag blir mättare. jag är fullt medveten om att vanlig mat är tillräckligt – men inte när jag dricker smoothies. då kan jag just nu bara komma på 2 proteinkällor: ägg och proteinpulver. men det går att mixa kokade ägg också. ska nog testa det imorgon faktiskt. om jag orkar koka… (tillbaks till latheten…).
Erika: yes! i will see you there!
Ska du cykla ikväll? 🙂
Vilken härlig bild och kul att se att morgonvanan håller i sig, jag hejjar på dig!
Ang. protein så undrar jag nog mer varför du använder dig av proteinpulver? Alltså att det är för att få i dig protein förstår ju jag också 😉 Men jag tänker mer, varför inte via vanlig mat?
Solen var fantastisk imorse…bästa starten på vilken dag som helst…